2015. március 27., péntek

Lencsés gombaleves

Egyszerű, tartalmas leves alig néhány hozzávalóból. Szívesen készítem, ha kapok valahol egy kis akciós gombát, hiszen a többi belevaló mindig van itthon.


Beáztatok 25 dkg lencsét legalább egy órára. Megtisztítok és apróra vágok 2 fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát. Kevergetve 4-5 percig párolom kevés olaj és víz keverékén. Hozzáadok fél kiló darabolt gombát, és folytatom a párolást még 4-5 percig. Hozzáadom a leszűrt lencsét, felöntöm másfél-két liter vízzel, szórok bele sómentes ételízesítőt (vegamixet). Felforralom, majd kis lángon, lefedve főzöm, amíg a lencse meg nem puhul (30-40 perc). Végül ízesítem val és frissen darált borssal, valamint petrezselyemzöldet tépkedek bele.

Az alapötlet Rose Elliot Nagy vegetáriánus szakácskönyvéből való, a mennyiségeken módosítottam és én kihagyom a végén a turmixolást.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails