Beáztatok 25 dkg lencsét legalább egy órára. Megtisztítok és apróra vágok 2 fej vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát. Kevergetve 4-5 percig párolom kevés olaj és víz keverékén. Hozzáadok fél kiló darabolt gombát, és folytatom a párolást még 4-5 percig. Hozzáadom a leszűrt lencsét, felöntöm másfél-két liter vízzel, szórok bele sómentes ételízesítőt (vegamixet). Felforralom, majd kis lángon, lefedve főzöm, amíg a lencse meg nem puhul (30-40 perc). Végül ízesítem sóval és frissen darált borssal, valamint petrezselyemzöldet tépkedek bele.
Az alapötlet Rose Elliot Nagy vegetáriánus szakácskönyvéből való, a mennyiségeken módosítottam és én kihagyom a végén a turmixolást.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése