2015. március 3., kedd

Régi kedvencek újratöltve: Almás püspökkenyér

Időről időre szívesen készítem ezt az egyszerű, kevert süteményt, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen különleges, drága alapanyag, és remek tízórai vagy uzsonna egy csésze tea kíséretében.


Lereszelek 4 közepes almát a reszelő nagy lyukán. Hozzáadok 25 dkg teljes kiőrlésű vagy Graham-lisztet, 1 csomag sütőport, 1 púpozott teáskanál őrölt fahéjat, 3-4 evőkanál cukrot, 1 marék mazsolát (vagy diót), és annyi vizet, hogy sűrű, de jól keverhető masszát kapjak. Gyorsan összekeverem, épp csak addig, hogy ne legyenek benne száraz foltok. Kiolajozok és apró szemű zabpehellyel megszórok egy püspökkenyérformát, és belesimítom a masszát. Megszórom a tetejét cukorral. 180 fokra állított hideg sütőbe teszem, 45 percig sütöm, majd még 15 percig az elzárt sütőben hagyom. Langyosan és kihűlve egyaránt finom. Ha nem fogy el frissen, az almának köszönhetően napokig puha marad.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails