2015. március 6., péntek

Régi kedvencek újratöltve: Paradicsomos vöröslencse-leves

A neten meg újságokban keringő számtalan változat közül nálam ez a kedvenc, mert gyors és egyszerű elkészíteni, de tartalmas és különlegesen finom. Hegyi Barbara szakácskönyvéből tanultam.


Megtisztítok és apróra vágok 1 fej vöröshagymát, és kevés olívaolajon üvegesre párolom. Hozzáadok 20-25 dkg vörös lencsét, majd felöntöm 1 liter vízzel. Szórok bele egy evőkanál sómentes ételízesítőt, felforralom, és kis lángon addig főzöm, míg a lencse meg nem puhul (10-15 perc). Hozzáöntök egy üveg hámozottparadicsom-befőttet (vagy 1 konzervet), és míg felfő, fakanállal szétnyomkodom az egész paradicsomokat. Végül ízesítem 1 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecettel, 1 evőkanál olasz zöldfűszer-keverékkel (vagy friss bazsalikommal és oregánóval), val és frissen darált borssal. Barna kenyérrel tálalom. Barbara tejfölt ajánl még hozzá, de én azt el szoktam hagyni.
 

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails