Megtisztítok és apróra vágok 1 fej vöröshagymát, és kevés olívaolajon üvegesre párolom. Hozzáadok 20-25 dkg vörös lencsét, majd felöntöm 1 liter vízzel. Szórok bele egy evőkanál sómentes ételízesítőt, felforralom, és kis lángon addig főzöm, míg a lencse meg nem puhul (10-15 perc). Hozzáöntök egy üveg hámozottparadicsom-befőttet (vagy 1 konzervet), és míg felfő, fakanállal szétnyomkodom az egész paradicsomokat. Végül ízesítem 1 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecettel, 1 evőkanál olasz zöldfűszer-keverékkel (vagy friss bazsalikommal és oregánóval), sóval és frissen darált borssal. Barna kenyérrel tálalom. Barbara tejfölt ajánl még hozzá, de én azt el szoktam hagyni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése