A palacsintához egy nagy tálba szórtam 20-25 dekányi Graham lisztet, tettem hozzá egy csipet sót, és tejjel felöntve simára kevertem (jó sok tej kell hozzá összesen, alhangon kb. 3/4 liter). A tejet kisebb részletekben érdemes hozzáadni, így egy mezei kanállal gyorsan összekeverve sem lesz csomós, a végén pedig be kell állítani vele a megfelelő sűrűséget (és még akár sütés közben is igazítani, mert álltában sűrűsödik). Végül kb. fél deci étolajat kevertem még bele, így nem kell egyesével olajozni a teflonserpenyőt, akkor sem ragad oda. Ha van idő, állhat gy kicsit, de akár azonnal is lehet sütni, felforrósított palacsintasütőben. Nem lett papírvékony, meg időnként bénáztam a megfordítással, de jót ettünk belőle. Isti cukorral meg fahéjjal, én meg inkább instant kakaóval vagy lekvárral töltve, feltekerve, kézzel, sütés közben folyamatosan, egyet ő, egyet én.
Így már kibírjuk valahogy hazáig, és ott majd lesz finom házi barna kenyér meg kalács meg minden. A webáruházas csomag csak arra vár, hogy jókat együnk belőle - reményeim szerint a blogolvasók meg arra, hogy itt be is számoljunk mindezekről ;-)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése