2011. március 29., kedd

Egy kép a kertből - meg a kerti tennivalók

Szegedre visszaérkezve ilyen szép látvány fogadott a ház előtt:


Ezeket a virághagymákat Isti rakta le meg ősszel, egyik első kinti tevékenységeként itt. Mint látható, igencsak meghálálták a gondoskodást. Tulajdonképpen már hónapok óta - ahogy láttuk, hogy kezdenek kibújni - kíváncsian vártuk, hogy mi lesz belőlük. Végül az első virágok kinyílásakor nem voltunk itt, de így is nagyon jólesett a látvány; és amíg tart, jó nézegetni, akár az ablakból, akár kint járva.

Ma kibontottuk a fügefákat a téli takarásként rárakott szénából, valamint az idén kirámolandó komposztáló tetejéről is elkezdtük átrakni az éretlen dolgokat a másikba. Lassan elérjük azt a szintet, ahonnan már érdemes át is rostálni, így jutva kiváló növénytáphoz, amit majd elosztunk a kert lakói között. Megvan az új hely a csicsókának, a napokban elrakjuk a vetésre szánt gumókat. Lehet gallyalni a fákat, meg kiszedni mindazokat a csemetéket, amik a tavalyi magas talajvízszint miatt sajnos kipusztultak. A korábban állandó karácsonyfának kinevezett kis fenyő is elég rossz bőrben van; reméljük, azért megmarad és magához tér. A hétvégén növényeket is néztem a piacon, de még nem találtam igazán kedvemre valót, amivel szívesen kipótolnám a hiányokat a ház előtt az utcán és bent a kertben.
 

4 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon szépek,a csillagvirágok már nálam is nyílnak,de a jácintokra még várni kell,na de nem sokáig reméljük:-)

Bianka írta...

De szépek

Csibimama írta...

Már néhányszor olvastam a blogodat, de most hosszabban elidőztem itt. Csicsókánk nekünk is van a kertben, szoktam főzni belőle ezt-azt, A gyerekeim nagyon szeretik nyersen, én úgy kevésbé, bár "fegyelmezett" felnőttként úgy is megeszem, ha muszáj. Mindenesetre újabb ötleteket merítettem Tőled. Köszönöm.
Több receptet én is át szoktam alakítani egészségesre. Egy ideje gyakran használok teljes kiőrlésű tönkölylisztet, zabpehelylisztet, stb. Csak remélem, hogy a családom és a magam egészségének jót teszek a változtatásaimmal. Gyakrabban fogok benézni hozzád, kíváncsi vagyok mindenre, amit itt találhatok. Még egyszer köszönöm.

Foodafok írta...

Szépek, nagyon szépek. A kert szinte pótolhatatlan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails