Magos szendvicskrém Dulmina módra
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 5 evőkanál burgonyapehely
- 5 evőkanál szezámsó
- 3 evőkanál zabkorpa
- 2 evőkanál natúr vegamix
- 2 evőkanál magkeverék
- 1 evőkanál lenmagliszt
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj (napraforgó)
- kb. 3 dl víz
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag (vagy tetszőleges más fűszer ízlés szerint)
- tengeri só ízlés szerint
Elkészítése:
- Egy mély tálba szórjuk az első hat hozzávalót, nagyjából összekeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a vizet, és kenhető krémmé keverjük. (Ha akarjuk, készíthetjük olajosabbra, de akkor értelemszerűen kevesebb víz kell.) Végül ízlés szerint fűszerezzük. Akár azonnal is kenhetjük a kenyérre, de ha áll egy kicsit, az azért jót tesz neki.
Tippek:
- Ha azt szeretnénk, hogy a magok ropogósak legyenek benne, akkor csak közvetlenül a fogyasztás előtt tegyük bele a magkeveréket.
- Ez egy házilagos összeállítás a saját fejem után, de számos kész változat is szerepel a Jó egészséget! webáruház kínálatában.
- Egy szép üvegbe rétegezve a hozzávalókat (az üveges sütiporhoz hasonlóan), gasztroajándék is lehet. Vagy saját használatra is összerakhatunk nagyobb mennyiséget, és akkor nem kell minden alkalommal külön összeszedegetni ezt a sokféle hozzávalót. Ha pedig csak a felhasználáskor fűszerezzük, akkor mindig más és más ízesítésű lehet ugyanaz az alap.
2 megjegyzés:
Kedves Dulmina!
Kérlek néz be hozzám, neked is szól ez a bejegyzésem:
http://selectfood.blogspot.com/2011/02/dijeso-uj-mozgalom-es-zabos-mezes.html
Szívesen megkóstolnám
Megjegyzés küldése