2015. április 8., szerda

Régi kedvencek újratöltve: Lekváros-mézes szelet

Réges-régen, még a gasztroblog előtti időkben nagy kedvencem volt ennek a bolti változata. Aztán rájöttem, hogy házilag is nagyon egyszerű elkészíteni, és akár egészségesebb alapanyagokat is használhatok hozzá - nem megy az élmény rovására.


Összekeverek 1/2 liter (kb. 30 dkg) teljes kiőrlésű lisztet, 1 teáskanál szódabikarbónát és 1 teáskanál mézeskalácsfűszert. Gőz fölött megolvasztok 1 dl mézet, hozzáteszek 10 evőkanál (házi) sárgabaracklekvárt, majd fakanállal gyorsan beledolgozom a lisztes keveréket. Közben annyi vizet adok még hozzá, hogy könnyen keverhető, de nem túl folyós tésztát kapjak. Közepes méretű, kikent és kilisztezett tepsibe simítom, és hideg sütőben indítva 180 fokon tűpróbáig sütöm (kb. 25-30 perc). Rácsra borítva hagyom kihűlni, majd két lapba vágom, és megtöltöm sűrű, házi szilvalekvárral (3-4 dl biztos elfogy). Végül megolvasztok 10 dkg főzőcsokoládét, és a tetejére kenem. Akár azonnal szeletelhető, de gond nélkül el is áll néhány napig. Teával kitűnő.
 

2 megjegyzés:

Dalma Deák írta...

Nagyon jól hangzik...biztos ki fogom próbálni. Köszönöm :)

undercover írta...

Kipróbáltam, isteni volt.Köszi a receptet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails