Felszeletelem a szikkadt (barna)kenyeret és levágom a héját (utóbbit megszárítva ledarálom majd zsemlemorzsának). Kivajazok egy tűzálló edényt, amiben majd tálalni is lehet, és - némi átfedéssel - belefektetem a vajjal-dzsemmel megkent kenyérszeleteket. Leöntöm (növényi) tejjel úgy, hogy a kenyér mindenütt átnedvesedjen és ne szívja be azonnal mindet. Beteszem a hideg sütőbe, 160 fokon 25 percig sütöm, majd az elzárt sütőben hagyom még 5 percig. Frissen, melegen elkanalazva az igazi!
Kaldeneker György receptje; ő még extrákat is ajánl hozzá.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése