Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg fejtett bab (vagy ugyanez a fajta bab szárazon, így 10-15 dkg)
- 10 dkg gyöngybab
- 1 teáskanál natúr vegamix
- só
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 4 evőkanál sörélesztőpehely
Egy éjszakára beáztatjuk a szárazbabot, majd másnap friss vízben puhára főzzük.(Ha friss fejtett babot használunk, annak kevesebb főzés is elég, ezért vagy külön főzzük, vagy csak kb. fél óra elteltével tesszük hozzá a fövő gyöngybabhoz.) Megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk a zöldbabot, és puhára főzzük a sóval és vegamixszel ízesített bő fél liter vízben. Hozzáadjuk a másik kétféle főtt babot is (főzővízzel együtt is lehet, tetszés szerint), beleszórjuk az összevágott bazsalikomot, és az egészet összeforraljuk. Szükség szerint utánaízesítjük, és sörélesztőpehellyel megszórva tálaljuk.
Forrás: GoodFood
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
1 megjegyzés:
:)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
puszi
Megjegyzés küldése