2011. január 7., péntek

Ronda és finom (és vegán)

Végtelenül egyszerűen elkészíthető csemege csokiimádóknak:


Ropogós gabonás csokifalatok
(vegán recept)


Hozzávalók:
csokoládé, puffasztott gabonapehely

Elkészítése:
A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, majd beleszórunk annyi gabonapelyhet, hogy összekeverve mindenhol jól bevonja a csoki. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe vagy tálcára, és teáskanállal kis kupacokat rakunk rá a masszából. Végül hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, míg megszilárdul.

Tippek:
- Jó minőségű étcsokoládéból és nem cukrozott pehelyből készítve még egészséges is, gyengébb csoki és cukros pehely esetén mindez inkább csak kellemes illúzió.
- Édesítésnek dúsíthatjuk összevágott aszalt gyümölccsel.


Az ötletet Elifnél olvastam; én az egyszerűsített megoldást választottam a kivitelezéshez.
 

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Szerintem csúcs

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails