Nagyobb mennyiségű - igaz, nem teljesen friss - medvehagymához jutottam a hétvégén, így jó részét tartósítanom volt célszerű. A jól bevált házi ételízesítő és sós paprikakrém mintájára ezt a sós krémet készítettem belőle.
A medvehagymaleveleket átválogattam, alaposan megmostam, lecsepegtettem. Húsdarálón áthajtottam. A kapott darálékot bögrével megmértem, és negyedannyi sót kevertem hozzá. A tálban hagytam, és később még párszor átkevertem. Végül üvegekbe raktam, és celofánnal kibélelt fedővel lezártam. Ételízesítőként használom, például szendvicskrémekbe, sós gabonaételekbe, kelt tésztákba. Felhasználáskor mindenképpen figyelembe kell venni a sótartalmát! Hűvös, napfénytől védett helyen hónapokig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése