2008. szeptember 24., szerda

Szőlődzsem birsalmával

Idén jóval szerényebb birs-termésből kell gazdálkodnom, mint tavaly, de abban biztos voltam, hogy az Othello szőlővel összefőzött dzsemet nem hagyom ki. Olyannyira nem, hogy végül háromszoros mennyiség lett. A tavalyi leírásom alapján csináltam, most se kellett édesíteni. Szerencsére már a szárazdunsztban van, és csak a címkézés a további teendőm vele. Na meg az elfogyasztás :)

Így ősszel egyre nagyobb kihívás összevadászni az üvegeket egy-egy menet befőzéshez. Csak azért nem merem kijelenteni, hogy ez volt a szezonzáró mert sose lehet tudni... Kubus üveg még van, tehát egy kis ivólé még becsúszhat (mondjuk körtéből, vagy épp birsből - persze csak ha kedvező áron hozzájutok). Meg esetleg lehet még birsalmasajt is. Na, ennyit a szezonzáróról :)

(A birsalmás szőlődzsem bekerülési költsége:
Nagymama lekváros üvegre számolva kb. 100 Ft/üveg, mivel a saját termésű birsalma "ingyen" volt; de a felhasznált birsalma piaci árát felszámolva se több, mint 130 Ft/üveg. Inkább az idő meg a munka a jelentős, meg aki nem főzött be bodzát, annak egy lila fakanál is jön még hozzá. No meg szürkéslila kezek egy hétre :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails