2008. szeptember 24., szerda

Kézimalom

Egy ideje már ötlet szintjén foglalkoztat a házi malom gondolata, de az előzetes tájékozódás elkezdésénél még nem jutottam többre. Márpedig egy ilyen beruházásba nem ugranék csak úgy fejest.

Aztán nemrégiben rátaláltam egy kis, kézi darabra a Vaterán. Úgy gondoltam, annyit megér, így licitáltam rá. Szerencsére más viszont nem, így az enyém lett.

Ma meg is érkezett, és természetesen azonnal kipróbáltam. Nagyon jó fogása van és meglepően könnyű tekerés esik rajta, bár kilószám nem őrölném vele a lisztet. Viszont olyasmikhez jó lesz, amikből viszonylag kis mennyiség kell egyszerre, és nem olyan egyszerű lisztként beszerezni. Most árpagyönggyel próbáltam ki (búza épp nem volt itthon), meg egyből beugrott a köles, a hajdina, a sárgaborsó, a barna rizs, a pelyhek (amiket eddig kávédarálóval őröltem, ha muszáj volt)... Szóval látok benne fantáziát.

Aztán ki tudja, lehet, hogy egyszer beruházok egy komolyabb darabra is.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

szia, nekünk gépi van, és nagyon nagyon bevált. A kétezeregy kft-tól vettük, nem egy olcsó darab, de vannak ennél olcsóbbak. nézd meg a honlapjukon. Nagyon rendes emberek, és segítenek mindenben. Mi pelyhesítőt is tőlük vettük. Meg kenyérszeletelőt anyuméknak. A friss lisztből minden összehasonlíthatatlanul zamatosabb. Csak javasolni tudom, de a tied is szimpatikus darab.

erős ildikó írta...

Irigylésre méltó darab! Én eddig csak súlyos összegekért láttam (nem pont ilyet)...

Dulmina írta...

Nézelődés szintjén jártam már ennek a cégnek a honlapján, és el is könyveltem, hogy ha komolyan elhatározom magam, akkor ott érdemes lesz érdeklődni. Ha már beruházok, akkor meg nyilván nem az ár lesz a legfontosabb, hanem hogy azért mit tud, és mindezt mennyire tudom én kihasználni. Ez a fenti most csak úgy jött, kezdő lépésnek mindenképpen jó lesz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails