2008. szeptember 7., vasárnap

Egy finom lecsó - a lehető legegyszerűbben

Volt még itthon pár maradék paprika, több féléből egy-két darab. Meg a paradicsomlé készítésekor kimaradt paradicsomokat is ideje volt elfogyasztani. Végül ez lett belőle:

A paprikák csutkáját kivágtam, húsukat felcsíkoztam. Most két paradicsompaprika, egy kápia-szerűség meg néhány fehér paprika volt (igazi színkavalkád - szép!). Egy almapaprikát is szándékoztam belefőzni, de ez annyira erős volt, hogy végül jobbnak láttam kihagyni (nem akartam, hogy tűzleheletet adjon az elkészült étel :) Mély serpenyőben pici napraforgóolajat forrósítottam, majd időnként megkeverve megsütögettem rajta a paprikát, de csak annyira, hogy még picit roppanós maradjon. Közben felkarikáztam egy marék paradicsomot (ez a hosszúkás fajta volt, és elég aprók már), majd hozzáadtam a paprikákhoz, és összemelegítettem, de nem vártam meg, hogy a paradicsom szétfőjön. Az egész főzés nem volt több tíz percnél. A grillezett paprika levéből öntöttem még hozzá egy picit (ez kellemesen csípős és füstös), de egyébként semmi más nem került bele. Jó alapanyagokból így natúr igazán ízletes. Friss házi kenyérrel tálaltam. Ebéd után pedig bezsebeltem a dicséreteket, és ezek hatására úgy döntöttem, hogy megörökítem a receptet (igaz, kép nélkül).

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails