2008. szeptember 29., hétfő

Mákos tészta újragondolva

Erős mák-ehetnékem volt, de időm nem sok a főzéshez. Ez azért belefért:

Amíg főtt a tészta (durumbúzás szélesmetélt), ledaráltam a mákot, meg előkészítettem a meggybefőttet és a mézet. Mint a mellékelt ábra mutatja, nálam a sok mák, mérsékelt mennyiségű meggy, kevés méz felállás a nyerő.

Lehet, hogy nem nagy dolog, de nem egy kategória a menzai porcukros borzalommal... És nem azért, mert ezt én készítettem :)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem tudom mi van velünk...tegnap este máskostésztát ettünk...és és ki akartam tenni...és és, megint megelőztél, és és...miért vagyunk így összehangolva???

Dulmina írta...

:) Nem tudom... A főzéssel viszont Te előztél meg, mert ez a mai ebédem volt.

Milene írta...

A múlt héten én is mákos tésztát főztem. :) De én olyan porcukros, menzait!

harmony írta...

szia. nem túl keserű így a mákos tészta? én mákos tortát csináltam magamnak ma, de nekem keserű volt /szándékosan kevés mézzel csináltam/.

Dulmina írta...

Harmony: ízlés dolga, és én édességben már nagyon alulról lövöm a közízlést :) Igazán édesszájú sose voltam, ez igaz, de nem is egyik napról a másikra jutottam el idáig, hanem évek alatt, mindig egy-egy kicsit csökkentve az édesítés mértékén.
Én is szoktam mákos sütit csinálni, amiben alig van méz, de nem is magában eszem, hanem legtöbbször valamilyen házi dzsemmel vagy befőttel (ami ugyan szintén nem hozzáadottan édes, hanem magától a gyümölcstől).

harmony írta...

Értem. Remélem egyszer én is eljutok odáig, hogy élvezni tudjam az ételek valódi ízét... (mármint édesítő nélkül). A dzsem és a befőtt jó ötlet, köszi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails