![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTXmgwduHTMrvvaiDaN4OGI7ttnAvkV3poL6EYGs3c1SSjGhleR6l_FFh3oIoarAO0RNtvJINUTimGvXLAyD6ZLVfg7vBPqvZCNUg3Z41I-jMiBN8jbLreLw-qTRBH0HeOpbUJ3QdCJPWM/s320/szerbpadlizsan.jpg)
Megfőztem 1 bögre barna rizst a szokásos módon.
2 közepes padlizsánt kb. 1 cm vastag karikákra vágtam, és serpenyőben, pici olívaolajon addig sütöttem a szeletek mindkét oldalát, amíg egy kis színt kaptak.
Felcikkeztem 6 közepes paradicsomot.
Mázas cseréptálba rétegeztem a hozzávalókat padlizsán - rizs - paradicsom sorrendben, ezt ismételgetve (nekem mély tálam van, így 3 ilyen sorozat belefért). A padlizsános réteget mindig enyhén sóztam, a paradicsomosra meg bazsalikomot szórtam.
Végül megkentem a tetejét 1 kis pohár (175 g) sűrű tejföllel.
Rátettem a tál fedelét, majd az egészet be a hideg (!) sütőbe. 200 fokra kapcsolva fél óráig sütöttem; így összeértek az ízek és megpuhult a paradicsom is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbdCqRQPIq6dlGbW552jQdjHiCVmxs8Kcltcdi_W6gMfS4wFFdkWQ96Uh0_H6CLeJZP1N668bEx1O49GqgDGu6HciCF6oRU56WM3kJKbWMSYz9jO45MHU2COQ2JgbCCzHKUktRUDLSV4mK/s320/szerbpadlizsan2.jpg)
A kiinduló receptet a Mindmegettén találtam.
Idő: kb. 1,5 óra elteltével lehet enni, de csak fél óra munka van vele.
Pénz: kb. 400 Forint a fenti mennyiség (3-4 adag)
Hazai alapanyagokból, az olívaolaj kivételével.
A másik padlizsános finomságról is egy kép (amit ezúttal pataki tál helyett egy mázas cseréptálban készítettem, de ugyanolyan jó volt így is; ez alapból vegán):
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVIZyOYfAZ2iVavi8n_aikpExBNQMCONRkqqu_BuRVNY-PUrbRiuOkKfynCnmkqsehXPIeechhz5wL4rgI4BCJwWTtEWkOJoatMScGmcUxK76MSd4gCrCKhs0nl3uy3Vy1d6dLiu_uC3yZ/s320/nyarirakottas.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése