![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVU8oocJ2irRrxOmkgYLNzxXZ-2stQmhs6_gXKrmxjmfcGoYkj9OS6zU0JxphJWUYomIBlg0cK42r-EJwfKDAicWVl4eHrzyo0FwiDFQ_ffZjLhSTATpvfopbMA1otNo6hiJssZlC9uRW_/s320/toltottcukkini.jpg)
Megfőztem 1 bögre barna rizst a szokásos módon, de só nélkül, mindössze 1 evőkanál natúr vegamixet szórva bele ízesítésnek.
2 közepes (kb. jó fél kiló / db) cukkinit meghámoztam (ha szép és nem vastag a héja, ez elmaradhat), majd hosszában kettévágtam. Szinte nem is voltak még magjai, ezért úgy döntöttem, hogy a kivájt belsejüket nem dobom ki, hanem felhasználom.
Teáskanállal óvatosan kiszedegettem, kisebb darabkákra vágtam, és kevés olívaolajon megpároltam. A levét lekanalazva (ezt nemes egyszerűséggel megittam) zsírjára sütöttem, majd a kapott pépet a párolt rizshez adtam. Közben kicsumáztam és apróra vágtam 2 paprikát. A serpenyőben ismét egy kis olívaolajat melegítettem, és megsütöttem rajta a paprikadarabokat. Közben kis kockákra vágtam 12,5 dkg (fél csomag) krémfehérsajtot (feta jellegű valami), és a rizshez tettem. Végül beletépkedtem 1 kis csokor kakukkfű leveleit, daráltam rá egy kis tarkaborsot (sózni viszont nem szükséges, mert a sajt elég sós), meg hozzáadtam a sült paprikát is, és az egészet óvatosan összeforgattam. A cukkininek köszönhetően kellemesen krémes tölteléket kaptam.
Ezt elosztottam a kivájt fél cukkinikben, amiknek előtte kis talpat vágtam, hogy ne billegjenek.
Vékonyan kiolajozott tepsire sorakoztattam őket, majd beraktam a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva (előmelegítés nélkül) kb. 20 perc alatt megsütöttem. Eddigre a cukkini kellemesen haraphatóra puhult, a töltelék teteje pedig enyhén megpirult. 2 bőséges adag lett.
Idő: kb. 1,5 óra elteltével lehet enni, ebből kb. fél óra munka
Pénz: kb. 500 Forint
Hazai alapanyagokból.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
1 megjegyzés:
Imádnám ezt az ételt! Nagoyn guszta!
Megjegyzés küldése