![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIYtet4jH16PeFSCgue6ATYT5270EG_DMxgKLO5SfpoXvqtotbD1MV6N8vt1sP00UBrwBWMBzJ-Ma_66mH5xkRPfY-fpKdDgVTQNyUh1JHzPpceoS7mfCTLw1eggtnMc5T10Cy5eBVOwGr/s320/lecsostok.jpg)
4-5 (különböző érési fokú, tehát a citromsárgától a sötétpirosig különböző színű) paprikát feldaraboltam: a hegyét egy darabig karikázni szoktam, aztán amikor már szélesedik, akkor hosszában kettévágom, kiszedem a csutkáját, és onnantól félkarikákat vágok inkább. Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajat melegítettem, majd rádobtam a paprikadarabokat, és időnként megkeverve sütögettem. Közben kibeleztem és meghámoztam egy darabka főzőtököt (kb. fél kiló megvolt tisztán), majd felkockáztam, és a paprikához adtam. Enyhén sóztam, és együtt sütögettem őket tovább. Víz nem kell alá, épp elég a saját levük. Közben előkészítettem 4-5 paradicsomot is: ami már annyira érett volt, hogy forró vízbe mártás nélkül is engedte lehúzni a héját, azt így meghámoztam, a többin viszont rajta hagytam; majd felcikkeztem őket. Amikor a tök már majdnem puha volt, szórtam a serpenyő tartalmára egy kis őrölt pirospaprikát, kevertem rajta párat, majd rögtön adtam hozzá a paradicsomot. Ezzel már épp csak összemelegítettem, hogy ne dobja ki az összes levét, meg így a rajta maradt héj sem érkezik összesodródni. Ez 2 adag lett volna, amit nekem most sikerült egyedül eltüntetnem egyszerre - finom volt, na! Még utána, jóllakva is élveztem az illatát a konyhában :)
Idő: 15-20 perc
Pénz: kb. 150 Forint
Hazai alapanyagokból.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése