2010. augusztus 15., vasárnap

Vöröslencseleves (vegán)

A vörös lencse és a mustár igazán feldobja ezt az egyszerű levest, ráadásul az íze mellett a sűrítéséről is nagyszerűen gondoskodik.


Vöröslencseleves
(vegán recept)


Hozzávalók (2 adaghoz):
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • jó fél liter víz
  • só, frissen darált bors, 1 babérlevél, 3 teáskanál dijoni mustár
  • 1 dl (10 dkg) vörös lencse
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
  1. A répát és a gyökeret meghámozzuk és kis hasábokra vágjuk.
  2. Egy vastag aljú fazékban felmelegítjük az olívaolajat, majd gyakori kevergetés mellett átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel. Miután felforrt, kis lángon, lefedve főzzük tovább.
  4. Amikor a zöldségek már érezhetően puhulnak (10-15 perc), hozzáöntjük a vörös lencsét, és együtt főzzük készre (+ 10-12 perc, így nem fő szét a vörös lencse).
  5. A végén összevágott petrezselyemzöldet teszünk még bele.

Az ötletadó recept kenyérkencére szólt, több lével és a pürésítés elhagyásával ez az ízletes leves lett belőle nálam.

Idő: kb. fél óra elteltével lehet enni, és úgy 10 percnyi munka van vele
Pénz: kb. 200 Forint a fenti mennyiség
A zöldségek hazaiak voltak, a vörös lencse és a fűszerek nem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails