![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfFqKgv5TPbJq80NX-taMfiaxAod1IJrFNDxVXY_D-OZzGS9TATzw1TaoJUmkjB8UnuvXY4NCBICPIs6u5xiPCnQEbQUCD6nZDm6tHtiErR1GMXIJBcpA1TqVX50T-FBofJsMn2hj_f4Nm/s320/rakottcukkini.jpg)
1 bögre barna rizst elkészítettem a szokásos módon. Közben meghámoztam és kibeleztem 1 közepes cukkinit, majd kisebb, lapos darabkákra vágtam (ha nem kemények a magjai, akkor nem szükséges eltávolítani őket). Felszeleteltem egy jó arasznyi füstölt kolbászt is. Vékonyan kiolajoztam egy mázas cseréptálat, majd belerétegeztem a hozzávalókat, cukkinivel kezdve és azzal is fejezve be. Közben időnként enyhén sóztam, a többi ízesítést pedig a kolbászra hagytam (finom, házi darab, lehet bízni benne). Tetejére egy marék reszelt sajtot szórtam. Rátettem a tál fedelét, majd az egészet be a hideg (!) sütőbe. 200 fokra kapcsolva 45 percig sütöttem, majd levettem a fedőt, és visszatettem még egy kicsit az elzárt, de jócskán forró sütőbe, hogy enyhén megpiruljon a sajt. 3 bőséges vagy 4 normál adag.
Gabonakolbásszal készítve vegetáriánus fogás, ahogy Briginél olvastam - az ő receptje volt az ötletadó.
Idő: kb. 1,5 óra elteltével lehet enni, de összevissza 20 percnyi munkából meg lehet úszni
Pénz: kb. 500 Forint az egész
Hazai alapanyagokból.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése