2010. augusztus 6., péntek

Fejtettbableves (lakto-vega)

És tovább javul a levesek (amúgy elég siralmas) részaránya a blogban :) Én ugyan továbbra sem lettem nagy leveses, keresztanyám viszont az, úgyhogy nincs apelláta, levesnek márpedig lennie kell. Ezt most ő készítette, és annyira ízlett mindkettőnknek, hogy itt a helye a receptnek. A kukoricalisztes sűrítést tőlem látta a napokban, az elkészítés többi része pedig ugyanúgy megy, mint ahogy a zöldbablevest is szokta.


5-6 maréknyi fejtettbabot (kb. a piaci fél literes csomagnak megfelelő mennyiség) enyhén s vízben, néhány babérlevél társaságában puhára főzött. 1 evőkanál kukoricalisztet simára kevert egy kis vízzel, majd a levesbe öntve a keveréket, besűrítette vele. Darabolt bele némi csípős zöldpaprikát is, de csak érzéssel! A végén került még bele 1 dl tejszín (ennek hiányában tejföllel is készíthető, akkor azzal és szükség esetén némi vízzel keverjük el a kukoricalisztet), meg egy marék összetépett petrezselyemzöld. Tálaláskor pedig citromot facsartunk bele, illetve ő egy pici cukorral is ízesítette a saját adagját (én ez utóbbit kihagytam). 2 bőséges vagy 3 normál adag.

Idő: babfejtéssel együtt is megvan egy órán belül
Pénz: kb. 400 Forint
Hazaiból, a citrom és a fűszerek kivételével.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Bárhol, bármikor :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails