2009. január 9., péntek

Ki szeretne csicsókát a kertjébe?

Úgy látom, vissza-visszatérő dolog a megjegyzések között, hogy tetszenek a csicsókás receptjeim, csak épp alapanyag nincs hozzá. Ezért most játékot hirdetek. A nyerteseknek pedig a saját csicsóka-ültetvényemből küldök vetni való gumókat márciusban, amikor Bálint gazda szerint a legoptimálisabb ültetni ezt a növényt.

Ha részt akarsz venni a játékban, nincs más dolgod, mint hagyni itt egy megjegyzést ehhez a bejegyzéshez, és e-mailben megírni nekem (dulmina_kukac_citromail_pont_hu) a neved és a címed, ahová majd küldhetem a gumókat. Kisszámú jelentkezés esetén mindenki kap, sok esetén kénytelen leszek sorsolni (hiszen csak a készlet erejéig adományozhatok én is :)

Cserébe azt kérem, hogy ha sikeres lesz a telepítés és ősszel termőre fordul az ültetvényed, akkor írd meg a blogodba (ha még nincs, addigra legyen :), miket készítettél a csicsókából. Mert kipróbált és bevált receptekből sosem elég.

-------

Utólagos kiegészítés:
Beszámoló a megvalósításról (folyamatosan frissítem)

18 megjegyzés:

Vesta írta...

Szia, én szívesen ültetnék, mert még sosem ettem, csak olvasom itt a blogokon a jobbnál jobb recepteket! Úgyhogy ha komolyak a szándékaid, küldeni fogom a címem!

Anna írta...

Szia, nagyon örülnék ha kaphatnék pár szemmel ültetni, mert sosem találok a piacon, viszont nagyon szeretnék kipróbálni pár receptet.

Unknown írta...

Nagoyn nagyon szeretnék. Egyszer már próbálkoztunk vele, lehet h rosszkor ültettük, nem emlékszem, de sajna nem maradt meg...de annyira hiányzik...

Sütis néne írta...

Szia! én is szívesen kipróbálnám!Eddig nem volt hozzá szerencsém.:-S

Névtelen írta...

Szia!Mi is kipróbálnánk a csicsókát, úgyis bele akartunk fogni családommal az otthoni zöldség-gyümölcs termesztésébe

erős ildikó írta...

Természetesen én is nagyon örülnék a csicsókagumóknak. A krumpli jól terem vidéki portánkon, így remélem, a csicsóka is megszereti majd.
Szóval nagyon örülök a játéknak és a nagylelkű felajánlásnak, én is pályázok a gumókra.
Köszönöm a lehetőséget!

Gabojsza írta...

Leng a kezem, jelentkezem!:-)))
Én már ettem csicsókát (savanyúságnak), NAGYON ízlett, örülnék pár gumónak, hogy több mindent is készíthessek belőle:-)))

Lívi írta...

Én nem jelentkezem, mert nincs kertünk :-D (De a Lehelen van csicsóka :-)

Viszont, ha ide is ér írni, akkor egy egyszerű recept: csicsókát és krumplit felkockáztam (én kicsit több krumplit, a csicsóka íze úgyis erős). Be az egész egy kivajazott jénaiba, só, bors, és nyakon öntöttem mustáros tejszínnel. Fedővel sült egy jódarabig, aztán le a fedő, reszelt sajt a tetejére, rápírít, nyamm! :-) Fimon volt! Mi egytálként ettük, de köretnek is jó lehet.

Névtelen írta...

Szia! Ha még lehet,akkor én is szeretnék abból a híres csicsókából pár gumót kapni!Blogom még nincs sajna,de a tiédet rendszeresen olvasom,és nagyon szimpatikus az életfelfogásod és életviteled :)Ha még beférek küldök címet!Örülnék,ha az idén csicsókát is termeszthetnék a sok más saját zöldségem mellett! :) Üdv:Hajni!!

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon-nagyon szeretném kipróbálni én is a csicsókát!Gyerekkoromban ettem nyersen,( úgy csórtuk:-) de már nem emlékszem az ízére.Üdv:Judit

Névtelen írta...

Kedves Dulmina!

Mi is szívesen megkóstolnánk a csicsókát! Igazán kedves Tőled, hogy ilyen nagylelkű ötlettel rukkoltál elő! Lelkesen olvasom a blogodat és próbálgatom receptjeidet!

Üdvözlettel:
Orsi

Névtelen írta...

Kedves Dulmina!
Rendszeres olvasója vagyok bloggodnak és lelkes kísérletezője ínycsiklandó receptjeidnek. Segítséget nyújtanak a hétköznapokban és ünnepekkor, a finom menü összeállításában. Lassan már 5 éve vegetáriánusok vagyunk kis családommal, és ilyen ízletes és változatos ételekben csak azóta van részünk.
Csicsókát még nem ettünk, de nagyon felkeltetted
az érdeklődésemet, és szívesen kipróbálnám én is!

Dulmina írta...

Elérkezett a március, úgy tervezem, hogy a hétvégén felszedek egy nagyobb adag csicsókát, és abból már elosztom a vetni valókat. Köszönöm a sok megkeresést az ügyben, igyekszem minél több kérést teljesíteni. Aki még nem írt nekem postacímet e-mailben, legyen szíves megtenni. Hétfőn (9-én) vinném a csomagokat a postára, és előtte e-mailben értesítem a címzetteket, hogy tudjátok tervezni az ültetést (nem érdemes sokáig rakosgatni a gumókat, a földben van a legjobb helyük). Elég sok felszedetlen csicsókám van még, akinek első körben nem jut, ne szomorkodjon, jó eséllyel lesz még további kör is a hónap folyamán.

Névtelen írta...

Szia Dulmina!
A január 17.-én hozzád írt levél az tőlem érkezett. Szeretném megköszönni finom receptjeidet,a mai ebéd is a te ötleteid után született.


Név: Dillmann Mónika
2049 Diósd
Dália u. 17

Dulmina írta...

Örülök, hogy tudok használható ötletekkel szolgálni.
Köszönöm a címet, felvettem a listára.

Dulmina írta...

Mónika: Ma postára adtam a küldeményt. Jó kertészkedést!

Névtelen írta...

Kedves Dulmina!

Nagyon szépen köszönöm a csodás csicsóka gumókat, tegnap megkaptam őket! Izgatottan várom, hogy majd finom ételek készüljenek belőlük. Mindenképpen be fogok számolni a főzőcskézés eredményeiről, és ebben nagy segítségemre lesznek kítűnő receptjeid! Szeretnék azért is köszönetet mondani, amiért megírtad a feladás napját is!
Mit tanácsolsz, a csicsóka gumók elültetését illetően?

Mónika

Dulmina írta...

Örülök, hogy rendben megérkezett a csomag. Lehetőség szerint érdemes mihamarabb elültetni, egymástól úgy 60 cm-re, valami félreeső helyre, ahol majd később sem lesz útban. Magas (2-3 méteres) szárat növeszt, és elég nagy területen "szóródnak" a gumók a töve körül, tehát ne legyen túl közel semmihez. Szinte lehetetlen teljes körűen felszedni, úgyhogy utána "kóbor" példányok nőhetnek szanaszét. Amúgy teljesen igénytelen növény, nálam a kert aljában van, ahol semmi más nem él meg a gyomokon kívül. Egy kis komposztot azért meghálált, és ahol fel volt ásva előtte, onnan sokkal könnyebb volt szedni a termést (de azért a tarackosból is kiküzdöttem). Érdemes elolvasni a bejegyzésben hivatkozott írást Bálint Gazdától, én is az alapján kezdtem tavaly. Jó kertészkedést!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails