"Pásztortarhonya" hajdinából
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 1 bögre (2,5 dl) hajdina
- 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 1/2 kilónyi krumpli
- 1 üveg (800 ml) házi natúrlecsó
- kb. 2 bögre víz
- 1 evőkanál natúr vegamix
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál sós paprikakrém
- tengeri só ízlés szerint, ha szükséges
- természetes füstaroma (ha van - nagyon illik hozzá, de külön emiatt biztos nem vennék)
Elkészítése:
- A hajdinát szűrőbe rakva meleg vízben alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük.
- A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
- Egy vastag aljú edényben, amiben majd az egész étel elfér, felmelegítjük az olajat, és kevergetve átpirítjuk rajta a hajdinát (pár perc).
- Hozzáöntjük a lecsót, plusz annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje (úgy számítsuk, hogy két bögre vizet beszív a hajdina, mire megfő, a többi az étel levét szaporítja). Beleszórjuk a fűszereket is, és összekeverjük.
- Miután felforrt, kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a krumpli és a hajdina megpuhul (25-30 perc).
- A végén sózzuk, ha szükséges, valamint a füstaromával ízesítjük, ha akarjuk.
Idő: kb. 45 perc, ebből kb. 20 perc munka
Pénz: kb. 500 Forint
Alapvetően hazaiból.
3 megjegyzés:
Ezt kipróbálom.
szia
olyan problémám lenne, h a hajdina elkészítés után tele van ilyen apró fekete, héjnak kinéző, kemény vmikkel, a képen lévő ételben viszont semmi ilyesmit nem látok.. van erre vmi praktika, mit tudok ezzel kezdeni?
a választ előre is köszi
ancsa
Ancsa:
Főzés előtt is voltak a hajdina közt apró fekete magocskák? (Előfordul.) Azokat ki kell szitálni vagy válogatni. Ha főzés közben lettek valahonnan, akkor fogalmam sincs, mi lehet... a hajdina barnás színű és puhára fő a héja is.
Megjegyzés küldése