Paradicsomos lencseleves
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 1 bögre (2,5 dl) barna lencse
- 4 bögre víz
- 2 teáskanál koriander
- 1 evőkanál olívaolaj
- pár tekerésnyi frissen darált bors
- 2 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál barnacukor
- 1 evőkanál citromlé
- 330 ml (1 Kubus üveg) paradicsomlé vagy "paradicsomkoktél" (az egész paradicsomokat csak a legvégén teszem bele és épphogy összemelegítem; látványos levesbetét lesz belőlük)
- 10-12 szem kis zöld paradicsom (saját kiegészítés, szerintem nagyon illik hozzá - szezonon kívül persze kimarad)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld (vagy 1 kis marék szárított)
Elkészítése:
- A lencsét beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább néhány órára (így hamarabb megfő).
- Az áztatóvizéből kiszedett lencsét feltesszük főni 1 liternyi vízben, a mozsárban összetört korianderrel együtt.
- Amikor majdnem puha (15-20 perc, lencsefüggő), hozzáadjuk a többi ízesítőt is, valamint a paradicsomlevet és a kb. fél centi vastag karikákra vágott zöld paradicsomot, és így főzzük készre (kb. 5 perc).
- Végül beleszórjuk az összevágott/morzsolt petrezselyemzöldet.
Idő: kb. fél óra + áztatás, de csak minimális munka
Pénz: kb. 250 Forint
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése