2011. január 14., péntek

Diós-szezámmagos vöröskáposzta (vegán)

Ezúttal egy különleges fűszerezést próbáltam ki a párolt káposztához. Nem állítom, hogy ezentúl mindig így készítem majd, de jólesett a változatosság, no meg így sokkal inkább "eladható" komplett főételnek ez a látványnak sem utolsó fogás.


Diós-szezámmagos vöröskáposzta
(vegán recept)


Hozzávalók (2 adag főétel vagy 3-4 adag köret):
  • 1 kis fej vöröskáposzta (kb. 60 dkg)
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál köménymag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 teáskanál méz
  • pár tekerésnyi frissen darált tarkabors
  • 1 alma
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 marék dió

Elkészítése:
  1. A káposztát vékonyra szeljük, majd összeforgatjuk a sóval és félretesszük.
  2. Vastag aljú, mély serpenyőben szárazon megpirítjuk a köménymagot és a szezámmagot, rázogatással folyamatosan keverve.
  3. Hozzáadjuk a sózott káposztát és az olívaolajat, összeforgatjuk, és időnként megkeverve félpuhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a bort, a mézet és a borsot, és kis lángon, lefedve pároljuk tovább, haraphatóra.
  5. Közben meghámozzuk és tökreszelőn lereszeljük az almát, és a végén ezt is hozzáadjuk a gyömbérrel együtt, de ezekkel már csak összemelegítjük. A tűzről levéve meglocsoljuk az ecettel.
  6. Serpenyőben rázogatva illatosra pirítjuk a diót, majd deszkán, késsel durvára vágjuk, és hozzáforgatjuk a megpárolt káposztához.

Az eredeti receptet Fűszeres Eszternél olvastam, köszönet érte!
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails