Diós-szezámmagos vöröskáposzta
(vegán recept)
Hozzávalók (2 adag főétel vagy 3-4 adag köret):
- 1 kis fej vöröskáposzta (kb. 60 dkg)
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál köménymag
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 2 teáskanál méz
- pár tekerésnyi frissen darált tarkabors
- 1 alma
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 marék dió
Elkészítése:
- A káposztát vékonyra szeljük, majd összeforgatjuk a sóval és félretesszük.
- Vastag aljú, mély serpenyőben szárazon megpirítjuk a köménymagot és a szezámmagot, rázogatással folyamatosan keverve.
- Hozzáadjuk a sózott káposztát és az olívaolajat, összeforgatjuk, és időnként megkeverve félpuhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a bort, a mézet és a borsot, és kis lángon, lefedve pároljuk tovább, haraphatóra.
- Közben meghámozzuk és tökreszelőn lereszeljük az almát, és a végén ezt is hozzáadjuk a gyömbérrel együtt, de ezekkel már csak összemelegítjük. A tűzről levéve meglocsoljuk az ecettel.
- Serpenyőben rázogatva illatosra pirítjuk a diót, majd deszkán, késsel durvára vágjuk, és hozzáforgatjuk a megpárolt káposztához.
Az eredeti receptet Fűszeres Eszternél olvastam, köszönet érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése