Sárgaborsóleves krumplival
(vegán recept)
Hozzávalók (4 adaghoz):
- kb. 1 liter krumplifőzőlé (ennek hiányában víz)
- 1 bögre sárgaborsó
- 1 marék krumpli
- 1-2 evőkanál natúr vegamix
- 1-2 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 babérlevél
- 1 mokkáskanál kurkuma
- só, szükség szerint
- hidegen sajtolt napraforgóolaj a tálaláskor
- őrölt pirospaprika a tálaláskor (elhagyható)
Elkészítése:
- Meg se kell várni, hogy kihűljön a krumplifőzőlé, miután felhasználtuk a benne főtt krumplit, ebbe meg beleszórjuk a megmosott sáragaborsót, és feltesszük a tűzre.
- Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a krumplit, és ezt is hozzáadjuk a készülő leveshez, amit ízlés szerint hígíthatunk vízzel, ha túl kevésnek és/vagy túl sűrűnek találjuk.
- Belerakjuk a fűszereket is, és addig főzzük, míg a borsó és a krumpli megpuhul (20-25 perc). Ahogy főnek, ezek is sűrítenek még a levén, úgyhogy nem is kell semmilyen egyéb sűrítés bele. A végén kóstolgatással beigazítjuk a fűszerezését.
- Tálaláskor, amikor már ehető hőmérsékletű, megcsorgatjuk egy kis hidegen sajtolt napraforgóolajjal (így nem mennek tönkre a hőtől az olaj értékes anyagai), valamint ízlés szerint paprikát is keverhet bele ki-ki a tányérjában.
Idő: kb. fél óra összesen, ebből úgy 5 percnyi munka az elején
Pénz: kb. 150 Forint
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése