2009. március 9., hétfő

Csicsóka - helyzetjelentés

Januárban játékot hirdettem, most pedig elérkezett az idő, hogy teljesítsem az ígéretemet. Ebben a bejegyzésben fogom vezetni, hogy hogyan is állok a dologgal.

Kérem, hogy aki megjegyzésben jelentkezett, de még nem írt nevet és postacímet magánban (dulmina_kukac_citromail_pont_hu), legyen szíves pótolni.

Ma már postára is adtam 3 csomagot, az eddig kapott címek közül választva. A címzetteknek az imént írtam e-mailt, s bár így a meglepetés elmarad, legalább lehet tervezni az ültetést.

A legjobb, ha mihamarabb földbe kerülnek a gumók, addig pedig hűvös és lehetőség szerint nem túl száraz, szellős helyen érdemes tárolni őket. Kikelni még nem mostanában fognak, de elvetve a legjobb nekik. Bármilyen sovány talajon megélnek, de azért a kicsit jobb földet meghálálják, lazább földből pedig majd könnyebb lesz kibányászni a termést, ami nem csak a tövek alatt közvetlenül, hanem azoktól jóval távolabb is található. Ajánlom a témában Bálint Gazda írását.

Még elég sok felszedetlen csicsókám van, úgyhogy több körben is tervezek még postázni a hónap folyamán (csak közben gondoskodnom kell a vetésre nem kimondottan alkalmas darabok felhasználásáról is). A csomagoláshoz szükséges anyagokból is feltankoltam ma.

-------
Az eddigi állás, amit folyamatosan frissíteni fogok:
* Ma, március 9-én feladtam 3 csomagot, ezekkel Gyömrőn, Nyíregyházán és Budapesten fog hamarosan csöngetni a postás.
* Március 16.: A hétvégén felszedtem egy nagyobb adag csicsókát, 6 csomag tellett ki a vetni valókból. Ahová mindezeket küldtem: Eger, Debrecen, Hódmezővásárhely, Bak, Budapest és Diósd (most is írtam e-mail értesítőt is a címzetteknek). A jó időben kezdenek megindulni a gumók a földben, úgyhogy legkésőbb a hétvégén felszedem a maradékot mind. Még három cím van a listámon (Jánossomorja, Balatonszabadi és Zalaegerszeg), igyekszem három csomagot összeállítani, és azzal bezár a bazár.
* Március 24.: Postára adtam az utolsó 3 csomagot is, így 12 ment el összesen. Ezt azért nem gondoltam volna a játék meghirdetésekor!
* Március 26.: Lett még egy ráadás csomag, Kistormáson is hamarosan szükség lesz az ásóra. Viszont tényleg nincs több, ezt már a savanyításhoz megmosott óriás példányokról letörögetve vadásztam még össze (és a csomagoláshoz használt ragasztószalag is épp elfogyott :)
(Ja, és múlt hétvégén szüleim is elvittek egy adagot az ő kertjükbe.)

Köszönöm mindenkinek a jelentkezést, a kedves leveleket és a sok-sok bátorítást a blogíráshoz. Most már rajtatok a sor: kívánom, hogy sikerüljön a telepítés, legyen kedvetekre való a termés, süssetek-főzzetek belőle finomakat, és tegyétek majd közkinccsé a bevált receptjeiteket!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

kár, h nem jöttem ide előbb, mármitn a játékra. Aztán felcsillant a szemem Jánossomorja láttán - odavalósi vagyok én is...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails