2009. március 6., péntek

Sajtos főzelék

Néhány napja vörös lencséből készítettem, ma meg sárgaborsóból. Semmi különös amúgy: megfőzöm a magot, esetleg krumplikockákkal kiegészítve (leírás itt, illetve itt), aztán a kész főzelékbe letekert parenyica sajtot darabolok, és összekeverem. Később viszont nem érdemes tovább kevergetni, mert megolvad benne a sajt (a héjdarabok nem tűnnek el teljesen, a belsejéből vágott kockák viszont eléggé szétfolynak).

(A "Mit ennék most szívesen?" örökzöld kérdésre volt ma este az a válaszom, hogy főtt krumplit. A bent lévő két szemet mind meg is főztem ilyenformán. Ehhez megint jólesett a füstölt sajt, így lett kép is, és akkor már bejegyzés is az ötletről. Így legalább nem merül feledésbe...)

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Megint elgondolkodtattál, hogy mégiscsak meg kellene próbálnom a sárgaborsót másképp, mint eddig, hátha megszeretem. Sajttal például, ahogy Te készítetted.
A vöröslencsét nagyon szeretjük, de most az nincs itthon...
(Parenyicát is fogok már venni, egy időben nagy kedvenc volt, csak félek, hogy nem jutna az ételbe...)

Chef Viki írta...

Erről egy több, mint 20 éves emlék jutott eszembe! Öcsém kicsi volt, anyám salátafőzeléket főzött neki, turmixolva, és azon forrón reszelt sajttal dúsította... Ne tudd meg, hogy nyúlt a harsány zöld főzelék, mai napig látom borzongva magam előtt :-DD

A sárgaborsót egyébként meg imádom!

Dulmina írta...

Ez így szerencsére nem lett nyúlós, és kifejezetten jót tett az ízének a füstölt sajt.
A salátát meg a gyerekkori salátalevesek emlékéből kiindulva inkább nem főzöm meg (akkoriban is csak nyersen voltam hajlandó megenni).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails