Egy újabb egyszerűen elkészíthető krumplis finomság volt ma az ebédem:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLTQL3REjEI6guUyIHIrqIRcjEWKdr-EDhBIAjKhLF8FFiUHK0uvblEbPw1varrqiZ5OISkjhhg4Hw8Qco1Yv0RAVgISkk7NmO3ytO4ROP6V-sicLZVWqEGU3pV7GNqGRTjrUqBHX9Amkp/s320/rakottkrumpli_z.jpg)
A mázas cseréptálamba rétegeztem felkarikázott krumplit (megmosva, héjastul) és zakuszkát. A tetejére füstölt sajtot daraboltam. Ráraktam a tál fedelét, majd be a hideg (!) sütőbe. 200 fokra kapcsolva 50 percig sütöttem, majd még jó negyed óráig az elárt sütőben hagytam. A krumpli puhára párolódott, a zakuszka ízletes szószt képezett rajta, a sajt pedig megolvadt és rápirult a tetejére.
Az
alapötletet a
Rongybaba konyhában olvastam, csak én töltögetés helyett inkább nyersen felszeleteltem a krumplit, és bedobáltam az egészet a cseréptálba.
Ez a zakuszka még a
2007-es évjáratból volt, amit padlizsán helyett fejtett babbal készítettem. Legközelebb
2008-asból csinálom majd.
1 megjegyzés:
A zakuszka nagy kedvenc nálunk is, a krumpli meg nem is kérdés.
Megnézem a zakuszka receptjeidet s.
Megjegyzés küldése