![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIDTttPvS3Wrky6K6TPMDn7sGH9jMiL-9peIDFHtfxJPOqB22PyB1M18V0MMrdvjOMHh0-hUjjTzu2A2_eWIptuRGSk6CRY8-KpwWILKDT29jIbCOZs5ZFcWQNCVbl00EhUCG9irqChmLt/s320/haromszinukeksz2+copy.jpg)
- 15 dkg apróra reszelt sajt (én egy tekercs füstölt parenyicát használtam úgy, hogy a héját leszedtem, és csak a belsejét reszeltem le)
- 20 dkg zabliszt (reform lisztjeim közül a legfehérebb, amiből magában is lehet tésztát készíteni)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl étolaj (úgy szemre)
- kb. 1 dl víz
- a piroshoz: 1 kiskanál pirospaprika
- a fehérhez: 1 evőkanál szezámmag
- a zöldhöz: 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld, apróra morzsolva
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhm6HqjEN9s7LoNzaf0BYXQ4yQBtHdyR5psBQiNyVr6v98p2621r933FhYW1Yl-hwHaA_cN19Tvz-ImgLcJhbBmq9DbDVfyqdpQ39s-gpiCCvoRpg9Hr2X2MYoIAOkhmZJ37vXaQ6OdRADI/s320/haromszinukeksz1+copy.jpg)
Megjegyzés: Így nagyon könnyű volt formázni, és a kész kekszek egyáltalán nem törnek a "toldásoknál". Csak zablisztből elég omlós a nyers tészta, keksznyomó nélküli formázáshoz javaslom egy részét (legalább a felét) teljes kiőrlésű búzalisztre cserélni.
Ráadás felfedezés: Magyar hozzávalókból sikerült mindezt elkövetnem.
Ha Kisvirág nem hirdette volna meg ezt a játékot, akkor valószínűleg csak egyszerű sajtos-szezámmagos kekszet sütöttem volna... De így sokkal érdekesebb volt! :)
2 megjegyzés:
Mennyire ötletes! Ez a keksznyomó pedig tényleg hasznos darab...
Nagyon ügyes vagy!Tetszik!
Megjegyzés küldése