2008. április 19., szombat

Kefíres lángos

A tejfölös lángos ugye attól tejfölös, hogy rá van kenve a tejföl. Akkor a kefíres ezek szerint attól kefíres... Megnyugtatok mindenkit, akinek túl meredek az ötlet: nem.

Kefíres lángos

A hozzávalókat kenyérsütőgép keverőedényébe rakjuk a listán szereplő sorrendben, majd elindítjuk a Dagasztás programot.

  • 1 pohár (150 g) kefír
  • 1 egész tojás
  • ¾ teáskanál só
  • 35 dkg Graham liszt
  • 2 dkg élesztő
Az első dagasztás után ellenőrizzük a tészta állagát. Ha nem állt össze, akkor adjunk hozzá kevés tejet vagy vizet, de vigyázzunk, hogy ne ragadjon.
A megkelt tésztából 4 kis gömböt formálunk, és egyesével kerekre nyújtjuk őket.

A kinyújtott lángosokat forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, ami leissza a fölösleges olajat.

Még melegen megzzuk és megszórjuk reszelt sajttal. Tálaláskor még tejföllel is megkenjük.

Tipp:

  • A megkelesztett, nyers tészta pár napig eltartható hűtőben, így mindig frissen süthető.

Jó étvágyat!

Forrás: Update receptek

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails