2008. július 16., szerda

Jeges tea

A nyári forróságban a szóda mellett ez a másik kedvenc itókám:

Egy bögre (2,5 dl) vizet felforralok, majd hozzáadok 2 púpozott teáskanál darabos gyümölcsteát (a Gárdonyi Teaház trópusi gyümölcsös teája a kedvenc :) Lefedem, és legalább 10 percig állni hagyom. Utána áttöltöm egy kancsóba, és hideg vízzel felöntöm 1 liternyire. Beledarabolok egy megmosott citromot (akár héjastól is mehet, illetve ha sütibe lereszeltem a héját, akkor itt a remek alkalom a citrom felhasználására). Akár azonnal is fogyasztható, de ha pár órát áll a hűtőben, úgy az igazi. Jégkockákra öntve, szívószállal iszogatom. A citromkarikákat is meg lehet enni, illetve újabb adag teát készíteni velük (1 nap elteltével viszont erjedni kezdenek, úgyhogy akkor csere).

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól hangzik...igazi hűsítő!

Renata Kalman írta...

Én sokszor elfelejtek inni, vagyis nem annyit, amit kellene.

(ha minden igaz, most megyünk a piacra)

Dulmina írta...

Sokáig én sem figyeltem oda, mennyit iszom (és alighanem kevés volt az), de ha így elkészítem a frissítőt (akár egy kancsó teát, akár egy liter szódát), az valahogy mindig hamar elfogy, és már csinálhatom is a következő adagot - s így észrevétlenül megvan az elegendő folyadék :)
Jó kört a piacon, utána meg jó munkát a befőzéshez!

Renata Kalman írta...

Szia! Rövidesen felrakom a piaci beszámolót! Mindjárt elolvasom a legújabb bejegyzéseidet is, tegnap csak kutyafuttában voltam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails