2008. április 23., szerda

Kedvenc szakácskönyveim

Szinte csak az Interneten böngészek recepteket, de ott aztán sokat :) A tegnapi viharos időben azonban inkább kikapcsoltam a gépet, de mivel aludni még nem tudtam, elővettem egy könyvet. Persze, szakácskönyvet. Kettő van, amit igazán szívesen forgatok: Norbitól A karcsúság receptjei, és Kurma dászától az Ínycsiklandó vegetáriánus ételek. A többi inkább csak a polcdísz és a porfogó kategóriát gyarapítja.

Előbbi egy jól használható, igényes kivitelű könyv, tele egyszerűen elkészíthető, de finom, kímélő ételekkel. A Vaterán licitáltam, és emlékszem, mikor megérkezett a csomag, hazavittem, kibontottam, és egyszerűen nem bírtam letenni. Menten kinéztem a fél könyvet, hogy én azokat a recepteket mind ki fogom próbálni. Úgy is lett :) Sőt, több recept felvétetett a kedvencek közé, miután szép apránként, ahogy sikerült beszerezni a hozzávalókat, majdnem mindegyiken sort vettem. Ha másokat is megkínáltam az ételekből, kivétel nélkül dicsérték, én meg büszkén mutattam meg "a szép könyvet", amiben ilyen finomságok vannak... Nem csak Norbiék esznek láthatóan élvezettel a képeken, hanem én is itthon! :)

A másik könyv pedig az első, és ezidáig egyetlen vegetáriánus szakácskönyvem. Tavaly ősszel kaptam, s azóta is rendszeresen forgatom. Több kipróbált recept kedvenccé vált ebből is, meg időről időre újabbak mozgatják meg a fantáziámat. Ez is egy szép könyv, amit öröm kézbe venni, böngészgetni. S van benne minden a gyorsan összedobhatótól a hosszadalmasan elkészíthetőig, a hihetetlenül puritán hozzávalókat igénylőtől az egzotikusig, a komoly főételektől a könnyű csemegékig. Leginkább mégis a közvetlen stílusán, a láthatóan profi, de otthon is könnyedén kivitelezhető technikák leírásán, és az étvágygerjesztő képeken túl az fog meg benne, hogy minden lapján azt érzem, hogy igen, aki ezt írta, az imád főzni!

Most ez utóbbit vettem kézbe, kellemes időtöltésben és némi ihletben reménykedve. Természetesen most sem hagyott cserben :)

(Holnap folytatom a kiválasztott recepttel)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, igen, igen, az egy
Krisnás szaki könyv, nagyon bírom én is, meg Kurma pr. receptjeit is...

Gouranga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails