2011. január 5., szerda

Zöldséges lencse-rizs egytál (vegán)

Ebben a hideg időben jólesett a nyáron betárazott ízletes paradicsomszósz, amit ezúttal nem tésztára raktam, hanem két hozzáillő maggal, lencsével és rizzsel főztem össze. Ízletes, melengető fogás lett belőle, minimális munkával.


Zöldséges lencse-rizs egytál
(vegán recept)


Hozzávalók (2-3 adaghoz):

Elkészítése:
  1. Egy vastag aljú, mély serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd fakanállal kevergetve enyhén átpirítjuk rajta a rizst (pár perc).
  2. Felöntjük a vízzel, majd hozzákeverjük a lencsét, a paprikakrémet és a zöldséges szószt.
  3. Miután felforrt, kis lángon, lefedve pároljuk. Kevergetni nem kell, de ha netán nagyon elfőtte a levét, akkor azt kevés vízzel pótoljuk.
  4. Amikor a lencse és a rizs is már majdnem puha (kb. 25 perc párolás után), hozzákeverjük a bazsalikomot, majd elzárjuk alatta a lángot, és lefedve állni hagyjuk további 5-10 percet.

Idő: kb. háromnegyed óra elteltével lehet enni, de csak 5-10 percnyi munka van vele az elején
Pénz: kb. 250 Forint
Alapvetően hazaiból.

 

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet

Micu írta...

Kedves Dulmina!

Nekem is nagyon tetszik, de szeretnék kérdezni valamit. Mikor lesz megint olyan szép a blogod? A régi nagyon klasz volt. Ugye ez csak átmeneti dolog?
Csilla

Dulmina írta...

Ez a blogsablon nehéz ügy... Régi adósságom már, hogy nyomtathatóak is legyenek a receptjeim, ez a funkció viszont azokkal a jó kis jegyzetfüzetes sablonokkal egyáltalán nem működik. Ezzel az egyszerűvel viszont végre csinál valami értelmeset. Az is nagyon hiányzik már, amit anno a kezdetekkor csináltam, hogy a cím mögött rendszeresen kicseréltem a nyitó képet valamelyik aktuális, kedvenc fotómra.
Szóval ez még nem végleges, keresem azt a megoldást, ami hangulatos is, konkrétan ehhez a bloghoz illik, ugyanakkor az ilyen kényelmi funkciókat is támogatja.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails