2011. január 25., kedd

Zöldséges vöröslencsés tészta (vegán)

Hosszabb távollét után hazaérkezve, hiába volt üres a hűtő, nem a boltba vezetett az első utam, hanem a konyhába. Vizet raktam fel melegedni, hogy tésztát főzzek, s amíg felforrt, azt is kitaláltam, hogy milyen szószt készítsek hozzá nagyon egyszerűen, az itthon fellelhető alapanyagokból.


Zöldséges vöröslencsés tészta
(vegán recept)


Hozzávalók (4 adaghoz):

A tésztához:
  • 0,5 kg durum száraztészta
  • víz és só a főzéshez
  • 2 evőkanál olívaolaj a forgatáshoz
A szószhoz:

Elkészítése:
  1. Megfőztem a tésztát a szokásos módon.
  2. Közben egy másik edénybe beleszórtam a szűrőben megmosott vörös lencsét, felöntöttem kétszeres térfogatú vízzel, és forrás után kis lángon addig főztem, míg majdnem az összes vizet beszívta és érezhetően puhult (kb. 10 perc). Ekkor hozzáöntöttem a szószt és ízesítettem a bazsalikommal és a sóval, és az egészet összemelegítettem (semmiképp sem vártam meg, hogy szétfőjön a lencse, ami elég hirtelen be tud következni).
  3. Leszűrtem az időközben haraphatóra főtt tésztát, majd összeforgattam az olajjal, utána pedig a szósszal.
  4. Gyors, kiadós estebéd lett belőle.

Idő: kb. 20 perc elteltével lehet enni, de minimális munka van vele
Pénz: kb. 550 Forint / 4 adag
A paradicsomszósz garantáltan hazai volt (saját eltevés), a tészta olasz, a lencse török - időnként ennyi nemhazai belefér.
 

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Szia!
Írtam neked egy mailt a dulmina@citromail.hu címre. Kérdezném, hogy megkaptad e, mert nem válaszoltál még rá. Lehet, hogy rossz helyre írtam?

szia
szepy

Dulmina írta...

Köszönöm, hogy jelezted, megkerestem, elolvastam, és végre válaszoltam is. Elnézésedet kérem a késésért.
D.

szepyke írta...

Köszönöm, és semmi gond, látnád az én levelezésemet...:)))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails