Zöldséges vöröslencsés tészta
(vegán recept)
Hozzávalók (4 adaghoz):
A tésztához:
- 0,5 kg durum száraztészta
- víz és só a főzéshez
- 2 evőkanál olívaolaj a forgatáshoz
- 1 bögre (2,5 dl, 25 dkg) vörös lencse
- 2 bögre víz
- 1 üveg (400 ml) zöldséges paradicsomszósz
- 1 evőkanál szárított bazsalikom (vagy tetszőleges más zöldfűszer)
- 1 csapott teáskanál só
Elkészítése:
- Megfőztem a tésztát a szokásos módon.
- Közben egy másik edénybe beleszórtam a szűrőben megmosott vörös lencsét, felöntöttem kétszeres térfogatú vízzel, és forrás után kis lángon addig főztem, míg majdnem az összes vizet beszívta és érezhetően puhult (kb. 10 perc). Ekkor hozzáöntöttem a szószt és ízesítettem a bazsalikommal és a sóval, és az egészet összemelegítettem (semmiképp sem vártam meg, hogy szétfőjön a lencse, ami elég hirtelen be tud következni).
- Leszűrtem az időközben haraphatóra főtt tésztát, majd összeforgattam az olajjal, utána pedig a szósszal.
- Gyors, kiadós estebéd lett belőle.
Idő: kb. 20 perc elteltével lehet enni, de minimális munka van vele
Pénz: kb. 550 Forint / 4 adag
A paradicsomszósz garantáltan hazai volt (saját eltevés), a tészta olasz, a lencse török - időnként ennyi nemhazai belefér.
3 megjegyzés:
Szia!
Írtam neked egy mailt a dulmina@citromail.hu címre. Kérdezném, hogy megkaptad e, mert nem válaszoltál még rá. Lehet, hogy rossz helyre írtam?
szia
szepy
Köszönöm, hogy jelezted, megkerestem, elolvastam, és végre válaszoltam is. Elnézésedet kérem a késésért.
D.
Köszönöm, és semmi gond, látnád az én levelezésemet...:)))))
Megjegyzés küldése