Ropogós gabonás csokifalatok
(vegán recept)
Hozzávalók:
csokoládé, puffasztott gabonapehely
Elkészítése:
A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, majd beleszórunk annyi gabonapelyhet, hogy összekeverve mindenhol jól bevonja a csoki. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe vagy tálcára, és teáskanállal kis kupacokat rakunk rá a masszából. Végül hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, míg megszilárdul.
Tippek:
- Jó minőségű étcsokoládéból és nem cukrozott pehelyből készítve még egészséges is, gyengébb csoki és cukros pehely esetén mindez inkább csak kellemes illúzió.
- Édesítésnek dúsíthatjuk összevágott aszalt gyümölccsel.
Az ötletet Elifnél olvastam; én az egyszerűsített megoldást választottam a kivitelezéshez.
1 megjegyzés:
Szerintem csúcs
Megjegyzés küldése