2009. február 5., csütörtök

Karbantartás

Új sablon helyett néhány kevésbé szembetűnő, de annál hasznosabb javításra kerítek sort a napokban:
  • Az oldalsávban rendszereztem a hivatkozásokat (bővítés még folyamatban).
  • Elkezdtem a címkék átnézését, javítását:
    * a keveset használt, nem igazán informatív címkék megszüntetése (máshol hivatkozott címkét igyekszem nem törölni)
    * a tájékozódást, keresést megkönnyítő új címkék bevezetése (pl. jó lenne a vegetáriánus recepteket osztályozni vegatípus szerint)
    * bejegyzések átnézése, esetleges hiányzó címkék pótlása (főleg a régebbi bejegyzésekről hiányoznak a később bevezetett címkék)
  • Régebbi bejegyzésekben volt időnként olyan, hogy nem írtam le az átalakított receptet, csak hivatkoztam az eredetire, meg leírtam a módosításaimat. Ezzel az a probléma, hogy ha az eredeti helyen már nem érhető el a recept, akkor az én bejegyzésemből már nem rekonstruálható. Igyekszem ezért felidézni és pótolni a leírásokat, hogy ne legyen elveszett recept.
  • Az alaprecepteket jó lenne körítés nélkül összegyűjteni egy bejegyzésbe, és alájuk csokorba szedni, hogy mi mindenhez használtam már.
  • Jó lenne egy 'Tippek és trükkök' gyűjtemény is, hogy egyszerűen tudjak hivatkozni bizonyos alap dolgokra (pl. tésztafőzés, bizonyos alapanyagok előkészítése, stb.).
  • A nem közvetlen fogyasztásra szánt tartós dolgokról szóló bejegyzéseket ki fogom egészíteni a felhasználásra vonatkozó tippekkel (vagyis összegyűjtöm, hogy később mit készítettem már belőlük).
  • A régebbi témák maradnak, de új bejegyzés nemigen lesz olyanokkal kapcsolatban, mint például: kenyérsütő gép, tojás, húsos is lehet, hal. Hasonlóképp maradnak azok a receptek is, amiket mostanság már nem úgy, vagy egyáltalán nem használok.
  • Helyenként kicseréltem a gyenge minőségű képet, ha azóta volt ismétlés a receptből, és sikerült jobb fotóra szert tennem. A semminél a kevésbé sikerült képet is többre tartom, úgyhogy felteszem. Törekszem a jobb képekre, de nem ez a fő szempont.
A csinosítással kapcsolatos ötleteket, javaslatokat szívesen veszem megjegyzésben. Szeretném felhasználóbarátabbá tenni az oldalt, ha már ilyen régóta megvan, és ilyen sok bejegyzés felkerült már - meg folyamatosan bővítem is a tartalmat (ja, a Piszkozatok között is volt egy kis rendezgetés).

2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Ez a rendezgetés (karbantartás) szerintem igen hasznos, főleg azon olvasóknak, akik gyakran visszajárnak Hozzád, s akik szintén bizonyos elvek mentén főznek, étkeznek. Nagyon "felhasználóbarátnak" találom.

harmony írta...

szia! hű, nem kis dologra vállalkoztál, úgyhogy jó munkát! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails