2012. október 30., kedd

Paradicsomos vöröslencse-leves (vegán)

Könnyen, gyorsan elkészíthető, tartalmas őszi-téli leves vörös lencséből.


Hozzávalók 4-6 személyre
a tálaláshoz:

Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk a fölmelegített olajon. Hozzátesszük a megmosott, leszűrt lencsét, majd néhány keverés után felöntjük a vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a lencse majdnem puha lesz (kb. 10 perc, figyeljünk oda, mert hirtelen péppé tud főni). Hozzáöntjük az összevágott paradicsomot, ízesítjük a balzsamecettel, az összevágott bazsalikommal, valamint sóval és törött borssal. Egyet fő, és kész. Graham-kenyérrel tálaljuk.


Forrás: Hegyi Barbara: Abraka babra. Monológok a konyhámból
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails