Hozzávalók 4-6 személyre
- 20 dkg vörös lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 liter víz
- 1 teáskanál VegaNatura ételízesítő
- 4 dl hámozottparadicsom-befőtt (vagy egy 400 g-os konzerv)
- 1 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecet
- 1 marék friss bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított)
- 5-6 szem zöld bors
- só
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk a fölmelegített olajon. Hozzátesszük a megmosott, leszűrt lencsét, majd néhány keverés után felöntjük a vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a lencse majdnem puha lesz (kb. 10 perc, figyeljünk oda, mert hirtelen péppé tud főni). Hozzáöntjük az összevágott paradicsomot, ízesítjük a balzsamecettel, az összevágott bazsalikommal, valamint sóval és törött borssal. Egyet fő, és kész. Graham-kenyérrel tálaljuk.
Forrás: Hegyi Barbara: Abraka babra. Monológok a konyhámból
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése