Hozzávalók 6-8 személyre
- 1 evőkanál ghí vagy vaj (vagy vegánoknak olaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 liter víz
- 6-7 tojásnyi méretű krumpli
- 15 dkg tojásmentes tarhonya (vagy más apró száraztészta)
- 3/4 kg sütőtök
- 1 teáskanál só
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a kétféle hagymát, és kis lángon, időnként megkeverve puhára pároljuk a felmelegített zsiradékon. Felengedjük a vízzel, és beletesszük a meghámozott és kisebb falatnyi kockákra vágott krumplit és a tarhonyát. Sóval ízesítjük. Forrás után kis lángon, lefedve főzzük. Megtisztítjuk és felkockázzuk a tököt is, és amikor a krumpli már kezd puhulni, hozzáadjuk, és együtt főzzük készre. Végül beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése