Hozzávalók 6-8 személyre
- 1 evőkanál ghí vagy vaj (vagy vegánoknak olaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 liter víz
- 6-7 tojásnyi méretű krumpli
- 15 dkg tojásmentes tarhonya (vagy más apró száraztészta)
- 3/4 kg sütőtök
- 1 teáskanál só
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a kétféle hagymát, és kis lángon, időnként megkeverve puhára pároljuk a felmelegített zsiradékon. Felengedjük a vízzel, és beletesszük a meghámozott és kisebb falatnyi kockákra vágott krumplit és a tarhonyát. Sóval ízesítjük. Forrás után kis lángon, lefedve főzzük. Megtisztítjuk és felkockázzuk a tököt is, és amikor a krumpli már kezd puhulni, hozzáadjuk, és együtt főzzük készre. Végül beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése