2012. október 10., szerda

Falusi sütőtökleves (laktovegetáriánus vagy vegán)

Hétköznapi ebédnek kiváló volt ez az egyszerű, őszi leves.


Hozzávalók 6-8 személyre
  • 1 evőkanál ghí vagy vaj (vagy vegánoknak olaj)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 liter víz
  • 6-7 tojásnyi méretű krumpli
  • 15 dkg tojásmentes tarhonya (vagy más apró száraztészta)
  • 3/4 kg sütőtök
  • 1 teáskanál só
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld

Megtisztítjuk és apróra vágjuk a kétféle hagymát, és kis lángon, időnként megkeverve puhára pároljuk a felmelegített zsiradékon. Felengedjük a vízzel, és beletesszük a meghámozott és kisebb falatnyi kockákra vágott krumplit és a tarhonyát. Sóval ízesítjük. Forrás után kis lángon, lefedve főzzük. Megtisztítjuk és felkockázzuk a tököt is, és amikor a krumpli már kezd puhulni, hozzáadjuk, és együtt főzzük készre. Végül beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.


Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails