Hozzávalók 4 személyre
bő 1/2 kg káposzta (tömör fejet válasszunk)
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál szárított borsikafű
1 teáskanál szárított kapor
30 dkg Graham-liszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
3 evőkanál őrölt lenmag (elhagyható, csak akkor kevesebb folyadék kell)
1 kávéskanál só
szűk 1 liter szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
2 evőkanál olaj
10-15 dkg sajt (füstölt, fűszeres házi sajtot használtam)
Tökreszelőn lereszeltem a káposztát (azért nem célszerű késsel vágni, mert ehhez jobb, ha nem szálas, hanem pici darabkák), majd vastag aljú edényben, időnként megkeverve roppanós-puhára pároltam az olajon a fűszerekkel. A tűzről levéve hozzáadtam a lisztet, a lenmagot meg a sót, majd 3-4 részletben a vizet, és jól elkevertem. Végül beledolgoztam az olajat is.
Teflon palacsintasütőben egy-egy merőkanálnyi masszát szétterítve vastag palacsintákat sütöttem belőle, közepes lángon. Mikor a sülő tészta teteje láthatóan megszilárdult, tányérra csúsztatva, majd a serpenyőbe visszaborítva megfordítottam, és a másik oldalát is pirosra sütöttem. A tészta a belekevert olajnak köszönhetően nem ragad le, nem kell egyenként aláolajozni. (Kb. 10 db lett belőle. Időigényes, de lehet mellette tenni-venni a konyhában, nem kell folyamatosan foglalkozni vele.) Lereszeltem a sajtot, és mindig megszórtam belőle a frissen kisült palacsintát, amit egy tányérra gyűjtöttem feltornyozva.
Tálaláskor tortaszerűen szeleteltem.
Forrás: Kisa Judit: 77 remek reform recept (a tojást lenmaggal és több folyadékkal váltottam ki benne)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése