Hozzávalók 2-3 személyre
- 1 evőkanál vaj vagy ghí
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kisebb ökölnyi méretű zellergumó
- 2 közepes alma
- 1 csapott kávéskanál só
- 1/4 szerecsendió frissen reszelve
- 1 kis csokor zellerzöld
- 1/2-1 dl tejszín
Megtisztítjuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük a zellert. Vastag aljú lábasban felolvasztjuk a vajat, és kevergetve üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a reszelt zellert, majd néhány keverés után felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi (bő 1/2 liter). Sóval és szerecsendióval ízesítjük. Forrás után kis lángon, lefedve főzzük. Megtisztítjuk és lereszeljük az almát is, és amikor a zeller már majdnem puha, ezt is a leveshez adjuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk az összevágott zellerzöldet, és összemelegítjük. Frissen és kihűlve egyaránt finom, tartalmas, de nem nehéz étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése