Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg tojásmentes száraztészta (például penne, masni vagy rövidcső)
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 marék zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín vagy zsíros tejföl
- 1 csapott kávéskanál só
- 1 csapott kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
Megfőzzük a tésztát a csomagolásán feltüntetett módon. Az utolsó három percre hozzátesszük a vékony csíkokra vágott káposztát.
Vastag aljú edényben állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítjuk a morzsát és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd tányérra borítva félretesszük.
A megmelegített olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Felöntjük a borral, és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd a tűzről levéve a tejszínt is.
Hozzákeverjük a leszűrt tésztát meg a káposztát, tálaláskor pedig rászórjuk a pirított morzsát.
Forrás: GoodFood
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése