Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 kg paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 tojásnyi méretű krumpli
- 1 közepes cukkini (kb. 60 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1 kávéskanál szárított borsikafű
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 10 dkg sajt (füstölt házi sajtot használtam)
Forró vízbe mártottam a paradicsomot, majd lehúztam a héját és falatnyi darabokra vágtam a húsát. Vastag aljú fazékban fölmelegítettem az olajat, és kevergetve üvegesre pirítottam rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadtam a paradicsomot, a megtisztított és felkockázott krumplit, majd kb. 10 perc elteltével a felszeletelt cukkinit is (ha zsenge, mehet mindenestül, ha idősebb, akkor viszont meg kell hámozni és ki kell magozni). Öntöttem hozzá némi vizet (a mennyiség attól függ, mennyire tartalmas levest szeretnénk; én legfeljebb fél liternyit tettem hozzá), belereszeltem a fokhagymát, ízesítettem a sóval, és kis lángon addig főztem, míg a krumpli és a cukkini megpuhult. Végül belekevertem a borsikafüvet és az összetépett bazsalikomot. Tálaláskor megszórtam a felkockázott sajttal és bazsalikomlevéllel díszítettem.
Forrás: Ízek és Érzések 2012. június-július
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése