2009. május 1., péntek

Áprilisi gondolatok

A hónap nagy részében nem a saját konyhámban és nem csak magamnak főztem, így jóval több ismétlés volt a régebbi receptjeimből, kísérletezés pedig elég visszafogottan. Még inkább előtérbe kerültek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek.

A tojásmentességhez a húsvéti főtt tojáson kívül tudtam ragaszkodni, tejtermék viszont valamivel több volt a szokásosnál.

Kifejezetten húsos ételekre nem vállalkoztam, de kóstolás szintjén ettem a húsvéti sonkából is, meg házi disznótorosból is. (Az egyszeri nagyobb mennyiségű szalámi viszont feltűnően rossz hatással volt rám, úgyhogy nem fogok visszaszokni a húsra :)

A fogyó almakészlet mellett elég sok déligyümölcs (főleg narancs, de emellett kiwi, ananász is) került terítékre. A piacon megjelenő zsenge zöldek (saláta, karalábé) is inkább a nyers vonalat erősítették. Emellett megvolt a készletkisöprés csicsókából, káposztából és egyéb téli zöldségekből. A kevés munkával elkészíthető ételekhez és a friss gyümölcsök hiánya miatt is sok befőtt, dzsem, házilag eltett szósz, stb. fogyott (szerencsére bőven volt miből).

Önkéntes blogszünettel indult a hónap, de elég hamar elkezdett hiányozni az írás, no meg a sebtiben összedobott ételek közül legalább a jobban sikerülteknek a megörökítése (jól fog az még jönni - ahogy a régi recepteket is a blogból volt a legegyszerűbb visszakeresnem). Most sem vagyok még túl beszédes, de már legalább a receptek lejegyzése megy, és lehetőség szerint a fénykép sem marad el.

Közben beindult a kerti szezon. Palántanevelés folyamatban, és a legtöbb veteményezés is megvolt már. Ha minden jól megy, bővül egy kicsit a fűszerkertem, és pár új virág is lesz majd. Emellett természetesen a tavaly sikeresnek bizonyult növényeket is megtartottam.

* * *
Régebbi receptjeim közül ezekből volt ismétlés (emlékezetből írom; lehet, hogy nem lesz teljes a lista):
Több olyan étel is volt, ami kétszer-háromszor is előkerült a hónapban (a fentiek és az újonnan megírtak közül egyaránt).

2 megjegyzés:

marywolf írta...

Most találtam ide hozzád, de ezentúl sokat fogok nálad vendégeskedni, mert tetszik itt.
Az első ami megragadott, a remek fotóid, utána az, amiket ábrázolnak, garantáltan lesz, amit én is el fogok készíteni:)

Dulmina írta...

Légy üdvözölve virtuális konyhámban!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails