2009. május 20., szerda

Karalábévirág


1 bögre barna rizst megmostam, kevés felforrósított olajon kevergetve átpirítottam. Felöntöttem 1,5 bögre vízzel, felforraltam, majd kis lángon, lefedve nem egészen készre pároltam (kb. 5 perccel hamarabb elzártam alatta a lángot, mint normál esetben kellett volna).

Közben meghámoztam és vékony cikkekre vágtam 2 zsenge karalábét. 1 nagy pohár (450 g) tejfölt a dobozában elkevertem egy kis sóval és frissen darált tarkaborssal. Összevágtam 1 csokor petrezselyemzöldet.

Vékonyan kiolajoztam 2 kerámia piteformát (24 cm-es), majd elosztottam és szétterítettem az aljukon a megpárolt rizst, azon szétkentem a fűszeres tejfölt (de 2 evőkanálnyit meghagytam belőle), majd kiraktam a tetejüket a karalábécikkekkel. A meghagyott tejfölt összekevertem egy kis kurkumával, majd a "virágok" közepére raktam egy-egy kanállal. Beraktam a hideg (!) sütőbe, majd 200 fokra kapcsolva bő fél órát sütöttem (az elején levet enged, de az aztán szépen eltűnik, és a karalábé is megpuhul a tetején). A petrezselyemzöldet eredetileg a karalábé alá akartam szórni, de elfelejtettem, így a megsült étel tetejére került a tálaláskor. 2 adag; a sütéshez használt formában tálaltam.

2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Milyen szép és ötletes! Lassan összejön egy karalábés könyvre való recepted!

Dulmina írta...

Rakott már volt (igaz, nem pont így), gondoltam, valamivel fel kéne dobni :)
Egyelőre csicsókás könyvre pályázom, de ez sem rossz ötlet :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails