2009. május 11., hétfő

Lecsós lencse


Éjszakára beáztattam 1 bögre barna lencsét (így sokkal hamarabb megfő). Az étel elkészítésekor kevés olajat forrósítottam egy mély serpenyőben, ráöntöttem a lecsepegtetett lencsét, valamint 1 üveg (720 ml-es) natúrlecsót. Kevés vizet is adtam még hozzá, hogy éppen ellepje a lé a lencsét. Miután felforrt, kis lángon a lencse megpuhulásáig főztem. Eddigre a leve is szépen elfőtt; aki levesesebbre szeretné, használjon több vizet. Kevés sóval és egy kis maréknyi morzsolt zellerzölddel ízesítettem. 2 adag.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, szted vöröslencsével is jó lehet?

Dulmina írta...

Ez eszembe se jutott, de nem hangzik rosszul :) Azt még beáztatni se kell, és igencsak célszerű odafigyelni, hogy ne főjön túl, mert akkor egy álló sűrű massza lesz ágaskodó paprikadarabokkal. Az íze viszont szerintem rendben lenne (mondjuk ebből kiindulva).

erős ildikó írta...

Megint milyen jó ötletet adtál!

Névtelen írta...

Engem is az időspórolás vezérelt, mert így 30 perces vacsi is lehet belőle. Köszi a biztatást, mindenképp kipróbálom : )

Szabó Gábor írta...

Akik kicsit járatosak az indiai konyhában tudják, hogy a dálok (hüvelyesekből készült fűszeres főzelékek) szinte állandó kísérője a paradicsom és más zöldségek.

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/vegetarianus1.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails