Ezúttal felkockázott krumpliból és zellerből készítettem a szokásos módon főzeléket:
1 közepes zeller és 5-6 kis krumpli került az egyszemélyes adagba (a tányéron "mértem ki"). A zöldségeket hosszában négybe, majd 3-4 mm vastag szeletekre vágtam, hogy viszonylag hamar megpuhuljanak. Ezúttal lefedés nélkül sütögettem őket az elején, ritkán megkeverve, hogy helyenként meg tudjon egy kicsit pirulni. Amikor a krumpli már nem volt recsegős, akkor tettem hozzá a kaprot (ezúttal a fagyasztóból), meg a zabpehelyliszt + víz kombinációt a kötőanyagnak. A végén kevés sóval ízesítettem még.
Az összeállítás nem saját találmány, tulajdonképpen ennek a levesnek a tejmentes főzelékesítéséről van szó.
Közben olyan ötletem is támadt, hogy a zöldségeket kicsit tovább pirítva, és kapor helyett mondjuk majorannával fűszerezve remek kis egytálétel (nem vegáknak köret) is lehetett volna belőle. No nem baj, majd legközelebb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése