2010. július 29., csütörtök

Nyári zöldségleves (lakto-vega)

A fejtettbab adta a kiindulópontot ehhez az ételhez, de raktam bele minden más idényzöldséget is, ami épp akadt itthon. Így lett belőle minimális fűszerezéssel is egy nagyon gazdag ízű, tartalmas leves. Könnyű, joghurtos-kukoricalisztes sűrítést alkalmaztam hozzá.


Meghámoztam és kis hasábokra vágtam 2 petrezselyemgyökeret, 3 sárgarépát, 1 pici zellergumót, 4 kis újkrumplit. Kevés olajon pár percig pirítottam őket, majd hozzáadtam 2 marék fejtettbabot is. Pár kavarás után fűszereztem 1 mokkáskanál pirospaprikával, és rögtön felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje. Forrás után kis lángon, lefedve főztem tovább. Közben ízesítettem 1 evőkanál sós paprikakrémmel. Fél pohár (175 g-os pohár fele) natúr joghurtot simára kevertem 1 evőkanál kukoricaliszttel, majd a levesből kivett pár kanál forró lével. Amikor a zöldségek már majdnem puhák voltak, hozzáadtam a joghurtos keveréket, meg egy darabka cukkinit kis kockákra vágva. Egyet forraltam rajta, és kész is volt. Tálalás előtt beleszórtam a petrezselyem összetépett zöldjét is. 2-3 tartalmas adag.

Idő: kb. 3/4 óra elteltével lehet enni, ebből kb. 20 percnyi munka
Pénz: kb. 300 Forint a fenti mennyiség
Csupa hazai alapanyagból.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails