![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8jlZIY1eUKfPNfoO9d7_8ues4Ld-R6wee0RkPmXv_WSDeqLStmWgCPl5UOwPAPeajsvQ3_bck5nrCtITmttEPCT5R6svhhRJ9_mFHXwa89HDPcEn0CmYhUgdZle8lxVKKAPMl2NSTWCWy/s320/mandulascukkini.jpg)
Mandulát forró vízbe szórtam, majd pár perc elteltével leszűrtem, hűlni hagytam egy kicsit, és lehúztam a héját. Miután nagyjából megszáradt, felét diódarálón ledaráltam, a másik felét pedig késsel összeaprítottam. A daráltat összekevertem ugyanannyi teljes kiőrlésű búzaliszttel, a daraboltat pedig egy serpenyőben, rázogatva, szárazon megpirítottam.
Karcsú, zsenge cukkinit kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam, enyhén sóztam, és kicsit állni hagytam (nem kell, hogy kidobja a levét, csak épp nedves legyen a külseje). Megforgattam a lisztes-mandulás keverékben, és forró olajban kisütöttem. Tálaláskor a pirított mandulából szórtam a tetejére. Annyit érdemes sütni, amennyi frissen el is fogy, mert csak így finom igazán.
Forrás: Liscsinszky Béla: Reform szakácskönyv (Corvina kiadó)
Idő: most a mandula előkészítésével együtt kb. 3/4 óra volt, de elég sok mandula kimaradt, abból gyorsan megy majd az ismétlés - a sütés része már egyszerűen, kevés maszatolással megvan
Pénz: 500 Forintból hadseregnyi adag kitelik
Alapvetően hazaiból megoldható.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
1 megjegyzés:
Nagyon izgalmas
Megjegyzés küldése