![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYfIPwcWDKqM0AX93wEM-o_H8ng1lNCJytjBGwGpSDyN7nj2xjo9_xj2kEd7LP6EeqAS90fFulURl6rx29qUXZNOJnzjCDQTzebkbxJ88u2IxvBzZUDg66YgClp_M_rZdd3uGyo-XY3bSW/s320/sultcukkini.jpg)
Ezt az ételt idősebb cukkiniből készítettem. A cukkinit meghámoztam és kikanalaztam a magjait, majd a húsát falatnyi kockákra vágtam. Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olívaolajat melegítettem, majd rádobtam a cukkinit, és időnként megkeverve addig pirítottam, míg roppanós-puha lett (pár perc). Végül egy kis sóval, frissen darált tarkaborssal és citromlével ízesítettem, és a tűzről levéve összeforgattam egy jó adag összetépett petrezselyemzölddel (de tetszőleges más friss zöldfűszerrel is jó). Mire ehetőre hűlt, a citrom savanyúsága is szelídült rajta.
Tipp: Nem érdemes sokat készíteni egyszerre, mert akkor nehéz forgatni és nagyon nem egyenletesen puhul. Nekem 26 cm-es serpenyőm van, abban 2 adag kényelmesen, 3 úgy módjával fér el. Ennél többet inkább külön felvonásban készítenék - nem nagy áldozat, hiszen gyorsan megvan, de sokkal jobb minőségben.
Tipp2: Főételnek így elég vékony; ha tartalmasabb ételt szeretnék, akkor fele rész krumplival készíteném. A krumplit lényegesen tovább kell sütni, így azzal kezdeném, és mikor már majdnem jó, akkor adnám hozzá a cukkinit és sütném készre együtt. Másik lehetőség, hogy valamilyen gabonafélét teszek a sült cukkini mellé (külön főzve/párolva).
Idő: kb. 15 perc mindenestül
Pénz: kb. 40 Forint / adag
A citrom és az olívaolaj kivételével hazaiból.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése